Üdv T. szakértők!
Korábban az Indexes autógáz fórumon is feltettem a kérdést, de nem érkezett válasz, pedig érdekel, és egyben nyugtalanít a történet... Beírom ide is a hsz-t, ill. a erre írt kérdésem is:
"...a rosszul beállított gázrendszer teljesen elviszi a benzines ECU-t, mivel csak az tud elmászni, a gázé nem!
Alapból úgy kell elképzelni, hogy az autót ugyanúgy a benzines rész vezérli, csak Ő nem tudja, hogy gázt kap, benzin helyett, és mindig a gyári értéket akarja tartani." (szappanos autogáz)
A kérdésem: "Ezt ki tudnád fejteni bővebben/konkrétabban? Milyen tüneteket produkál ilyenkor, hogyan jelentkezik, mi a megoldása?
Csak gyűjtöm az infókat, hogy ne kelljen sötétben tapogatóznom...ugyanis nálam sincs minden rendben a benzinüzemmel."
Tehát ha vki tud ebben segíteni, ne fogja vissza magát!

Kezdő gázautós vagyok és már 5 hónap elteltével sok gondom van a használtan vásárolt kocsival... A benzines részhez sem sokat értettem eddig, a gázhoz ehhez képest szinte semmit...
A másik dolog, ami érdekel, azzal kapcsolatban feltettem a kérdést itt, a fórum másik szekciójában, de ott sem reagál senki... ezért azt is átteszem ide, hátha...:
"Re: Benzin-gáz (LPG) fórum
HozzászólásSzerző: aquila1900 » Tegnap, 09:57
Hornet írta:Kedves Szakértő!
Remek dolog, hogy rátok találtam, mert vannak gázos autóim és vannak problémák is.
Az egyik autó egy 2007-es Skoda Fabia 1.6 102 Le autó. Még frissen 2007-ben szereltettem bele neves szervizben LANDIRENZO Omegas szettet. 2009 nyaráig problémamentesen működött, de azóta több a gond, mint az öröm. Épp a jövő héten viszem szervizbe most már kezdjenek vele valamit, mert elegem van. A jelenség úgy kezdődött, hogy a motor - értelem szerűen benzinnel - nem akart indulni, és ez ráadásul a fiammal történt Horvátországban. Sikerült neki hazajönni, természetesen első utunk a baráti körhöz tartozó szerelőhöz vezetett, aki átnézte az üzemanyag rendszert és érdekes dolgokat talált. Először is a tankban benzin helyett valami bűzös löttyöt, ami feloldotta a benzinszivattyúnál lévő benzincsövet, a benzinszivattyút tartó műanyag "edény" tömítő gumigyűrűjét. Tank és üzemanyag vezeték tisztítás, szűrő, gumialkatrészek cseréje következet és az autó rendben üzemelt. Mi naívak arra gondoltunk, hogy a srácnak sikerült valami nagyon rossz benzint tankolni és ez okozta a problémát. Ekkor 78000 km volt az autóban. Sajnos a jelenség azóta többször, egyre rövidebb idő eltelte és km megtétele után megismétlődött még háromszor. Jelenleg 114.000 km van az autóban. A legutóbbi pár hete történt, de sajnos a szokásos alkatrészek cseréje után sem indult és nem ment az autó benzinnel. Indítás után nem pörög fel a motor, egyenetlenül jár, kihagy 1-2 henger. Műszeres diagnosztika következett, amiből arra következtettek, hogy egy vagy több benzin befecskendező ment tönkre. Egyet ki is cseréltek, az autó pár száz km-ig majdnem jó volt, de aztán megint jelentkezett az indítási probléma, az egyenetlen járás és kihagyás, valamint egy korábban nem tapasztalt jelenség, hogy a benzinfogyasztás drasztikusan megnőtt. Ezt pillanatnyi fogyasztás mérőn nagyon jól lehet látni is. Jelenleg itt tartunk és szidom magamat, hogy 2 évtizedes dízeles korszak után hagytam magam megfertőzni a benzin-gázzal. Örülnék, ha magyarázatot és persze megoldást találnál a leírt problémákra, azért is mert azt sejtem a szervizben arra hivatkoznak, hogy minden a legnagyobb rendben a gázszettel, csak nem jól üzemeltettem az autót.
Köszönettel
Üdv Hornet! (és a tisztelt publikum...

)
Van valami fejlemény az általad leírt benzinrendszer-problémával kapcsolatban? Megoldódott esetleg? Azért kérdezem, mert ezt a hsz-t akár én is írhattam volna... pontosan ugyanezt tapasztalom/tapasztaltam én is. Az AC pumpát kiszereltem (még mielőtt olvastam volna ezt a fórumot) és ugyanaz történt nálam is: a gumiágy szétmállva, a szivattyú haldoklik... Ezek után tanácstalan vagyok, mert ezek szerint hiába szerelem be az új AC-t, a gond újra jelentkezik majd? Nem olcsó mulatság sűrűn AC-t cserélgetni, nem beszélve arról, hogy az ember jogosan várja el, hogy az adott rendszer jól működjön így is-úgy is!
Várom minden segítő szándékú fórumozó írásait, aki tippekkel, ill. konkrét megoldási javaslatokkal tudna szolgálni!!!

U.I.: az EGR nálam okés..."