orobi írta:Üdvözlöm!
Milyen tapasztalata van a skoda octavia I 1,4 16v(75le) illetve 1,6(101le,102le), illetve seat leon/toledo 1,4 16v(75le) ill. 1,6(101le), 1,6 16v(105le) motorral szerelt változatokkal? Az összes motorváltozat alkalmas az LPG üzemre hosszú távon? Ha jól tudom ugyanazok a motorok dolgoznak mindkét típusban. Melyik motorváltozatot ajánlaná a gondtalan gázautózáshoz?
Köszönöm
gabor.samoly írta:Üdv mindenkinek!
Jó tanácsot ezzel kapcsolatban sajnos nem tudok adni, csak megosztom, hogy a fenti problémák nekem is jelentkeznek, hála isten csak nagyon ritkán. 2003 1.8 mondeo, kb 2000 km-t mentem vele. Zavoli rendszer.
Amikor sokat megyek magas fordulaton, és utána egy darabig motorfékkel lassulok (tipikusan pl autópálya lehajtó), ha benyomom a kuplungot, egyszerűen nagyon gyorsan visszaesik a fordulat és leáll. A lehajtón annyira nem humoros, mert kanyarodni szervó nélkül, és fékezni a fékrásegítő nélkül nem kellemes.
Emellett újabban ha alacsony fordulatnál odalépek, néha rángat, és olykor durran is, ami nagyon nem tetszik, én is vissza fogom vinni. Esetleg van másoknak hasonló tapasztalat? Mi lehet ilyenkor a probléma? Az első 1000 km-en semmi gondom nem volt...
vj 2011 írta:Tisztelt szakértőnk!
Elolvasva a kérdéseket és a válaszokat, jól értem-e,hogy igazán a gyertyahézagnak 0,7-nek ajánlott lenni LPG-és üzemnél. Nekem 1,4 Chevrolet Lacetti-m van és 27000 km-t mente eddig észrevétel nélkül. Most kell majd mennem kötelező LPG szervizre, ezért kérdezem és amiatt, hogy szerintem kicsit sokat fogyaszt, de ez benzinre is igaz volt ( átl. 8,2 l/100 benzin; átl. 9,8 l/100 LPG ).
A választ előre is köszönöm.
vj 2011
tusi írta:Tisztelt Gázszakértő!
Ford focus c-max 1.6 100 LE 2006-os gázosítását (lpg) tervezem ,kérem írd meg van e tipussal tapasztalatod,egyáltalán lehetséges e az átalakítás !
üdv. Tüsi
ferenc72 írta:Szia
Most szerelték be a gázt SX4-es autómba. Stag-4 es rendszer. Szerinted milyen fogyasztást várhatok el? Az elsö adatok elég magasak 10l. Ezt azért is sokallom mert a Swif 1,6 sedanom 7,0-7,5l fogyaszt úgy hogy elléggé hajtom. 185000km mentem vele gázzal, még nem volt hozzányulva. Egyenlőre annyit mondtak, hogy menjek még vele és kb 1200-1500km után menjek vissza egy finom beállításra. Jelenleg a hibajelző lámpám is világít valószínű (szerintem) a nem megfelelő keverékképzés miatt. Amúgy 13 éve járok gázzal Soha nem bántam meg az átalakítttatást. Remélem a kezdeti gondok után ez a gép is össze fog állni,
ferenc72 írta:Bocs, és még egy kérdés.
Mi a véleményed a felső olajzó rendszerről??? Mindenki mást mond. Volt olyan szerelő (gázos) aki egyszerű "lehúzásnak" tartja. Inkább a gykoribb szelephézag ellnőrzést javasolták. Ennél viszont az a gáz, hogy beszéltem a környék két suzuki márkaszervizévél, azt mondták ők soha nem cseréltek lapkát a szelepeknél, sőt nincs is nekik.
András1980 írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Gázszett beszereltetésén gondolkozom, de tartok tőle, hogy az autó motorjára káros lenne. (Opel Astra H, 1.6 benzin z16xer).
Összevissza olvasni mindenfélét, hogy megégnek a szelepek, mert túl lágyak és nem bírják hosszútávon a gázüzemet. De talán elkerülhető ez, ha egy kiegészítő felsőkenő rendszert szerelnek be a gázszett mellé.
Igaz-e? Kell ez, mert valóban lehetnek gondok?
Kérem, írjon vki, akinek van már tapasztalata erről a motorról.
És még egy kérdés, hogy ha biztonsággal átalakítható az autó, akkor melyik rendszer a legalkalmasabb hozzá (LandiRenzo, Zavoli, ACStag. stb...)? Vagy ez olyan kérdés, hogy melyik autó jobb VW, Opel vagy Ford?
Köszönöm a válaszokat!
admin írta:András1980 írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Gázszett beszereltetésén gondolkozom, de tartok tőle, hogy az autó motorjára káros lenne. (Opel Astra H, 1.6 benzin z16xer).
Összevissza olvasni mindenfélét, hogy megégnek a szelepek, mert túl lágyak és nem bírják hosszútávon a gázüzemet. De talán elkerülhető ez, ha egy kiegészítő felsőkenő rendszert szerelnek be a gázszett mellé.
Igaz-e? Kell ez, mert valóban lehetnek gondok?
Kérem, írjon vki, akinek van már tapasztalata erről a motorról.
És még egy kérdés, hogy ha biztonsággal átalakítható az autó, akkor melyik rendszer a legalkalmasabb hozzá (LandiRenzo, Zavoli, ACStag. stb...)? Vagy ez olyan kérdés, hogy melyik autó jobb VW, Opel vagy Ford?
Köszönöm a válaszokat!
Szia, sok-sok ilyen típus fut gázzal. A taxisok is használnak H-s Astrákat, Pécsett is nem egyet látni. Múlt hét pénteken jártam Bp-en, ahol az átmenő forgalmat figyelve, 20 perc alatt 3 db H-s Astrában is láttam LPG-t.
Írhatnám, hogy bátraké a szerencse, de a szerencsének nem sok köze van a dologhoz...
Küldtem egy e-mailt is, nézd majd meg!
Bencur01 írta:Kedves szakértők!
Segítségre lenne szükségem.
Találtam egy az autómhoz való gázszettet bontva, eléggé kedvező áron. Nem merem megvenni addig, amíg nincs róla vélemény, illetve amíg nem találok hozzá beszerelő műhelyt.
A szett egy Setaltes márkájú, lengyel, vagy litván gyártmányú lpg, ami az én V6-os Galaxymba jó. Ilyenből lett kibontva. Hengerenkénti befecskendezésű rendszer, ha minden igaz, akkor 2009-es...
A pótkerék tartályt a kocsi alá szeretném szereltetni.
Kérdés, hogy vki találkozott e ilyen márkával, van e vmi véleménye róla, illetve tud e segíteni abban, hogy hol tudnám beszereltetni!
Mindenféle megoldás érdekelne!
Üdv!
Balázs
Subi írta:Tisztelt Szakértő!
1998-as évjáratú Renault Twingo-m gázüzeműre való átalakíttatásán gondolkodom.
Érdeklődnék, hogy esetleg valami jó vagy rossz tapasztalatuk van e Twingo-k átalakításánál?
Több helyről kértem ajánlatokat, 200-260 ezer ft közötti ajánlatokat kaptam, az alábbi rendszerekre: Landirenzo Super ECO és Omegas Evo valamint AC Stag 4 Plus rendszerekre.
Ön melyik rendszert ajánlaná? Esetleg tapasztalat?
Szíves segítségüket előre is köszönöm.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég