Benzin-gáz (LPG) fórum

Benzin-gáz (LPG, CNG) és dízel-gáz (DG)

Re: Benzin-gáz (LPG) fórum

HozzászólásSzerző: feta » 2012.06.24. 13:02

Valakinek nagyon bántja a szemét az olcsóbb tankolás.

Odacsap a kormány a spórolós hazai autósoknak?

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/od ... 23199.html
feta

HozzászólásSzerző: wayne_chont » 2012.06.26. 08:51

Semmi pánik, az E85 üzemanyaggal már eljátszották ezt, 90 Ft adóemelést szavaztak meg. Én ezért lettem gázos, mert E85-el már ugyan ott voltam költségben, mint benzinnel lettem volna. Még várnak egy kicsit az LPG-vel, CNG-vel, hagy terjedjen el jobban a használata, azután ugyan úgy szájba fogják vizelni az EU és a saját energihordozó politikájukat, mint tették azt az bioethanol tekintetében.
Sajnos, semmi sem szent ezeknek, ha pénzről van szó, papolhatnak akármit a környezetvédelemről, meg a megújuló energihordozók támogatásáról.
wayne_chont

HozzászólásSzerző: Peti72 » 2012.07.10. 13:54

Sziasztok! Ma regisztráltam itt hogy megoszthassam veletek ezt a kis hírt.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas ... l?env=live

Erre már én is bepipultam, kedves barátunk, Matolcsy Úr az LPG jövedékijét is emelni akarja. Muszáj ezt nekünk hagyni, eddig mindig azt hangoztatták hogy azért alacsony az adója mert a környezetet kevésbé terheli. Nem mellesleg a kőolaj finomítás egyik mellékterméke ként keletkezik, amit ha nem az autóban égetnénk el akkor egy nagy "gyertya" ként lángolna a százhalombattai finomítóban.
Összefogás!
Tiltakozzunk!
Peti72

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.07.10. 14:07

Peti72 írta:Sziasztok! Ma regisztráltam itt hogy megoszthassam veletek ezt a kis hírt.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas ... l?env=live

Erre már én is bepipultam, kedves barátunk, Matolcsy Úr az LPG jövedékijét is emelni akarja. Muszáj ezt nekünk hagyni, eddig mindig azt hangoztatták hogy azért alacsony az adója mert a környezetet kevésbé terheli. Nem mellesleg a kőolaj finomítás egyik mellékterméke ként keletkezik, amit ha nem az autóban égetnénk el akkor egy nagy "gyertya" ként lángolna a százhalombattai finomítóban.
Összefogás!
Tiltakozzunk!

Sajnos ha megszavazzák, ez az átalakítások végét jelentheti ebben a szerkezetben.
Talán nagyobb figyelmet szeretnének a CNG-re terelni ez által, hiszen egyre jobban előtérbe kerülő technológiáról van szó, ráadásul még nincsenek felosztva a területek...
Még azt tudom elképzelni, hogy esetleg visszaáll az állami támogatás az átalakításokra, és így sokkal gyorsabb megtérülésről lehet szó, és u.úgy fogy majd a drágább autógáz is a kutakon.

Azért gondolom, hogy nem áll meg így a dolog, mert az átalakító műhelyek által termet bevétel adótartalma nagyrészt elvész, ami azért jelentős deficit a kormánynak. Szóval v.mifél könnyítés (még nem tudom, h mi) azért várható a rendszerben.

Tény, aki már gázautót használ, rosszabbul fog járni az emelés hatására. Bizonyára megfordul sokunk fejében a palackos pb-gáz. Vajon annak is megemelik majd az árát? Mert ha nem, akkor tudjuk mi következik...
Üdv: RN (gazzalmegyek.hu)
roczei

HozzászólásSzerző: seiko » 2012.07.10. 16:20

"Jönnek az újabb adóemelések

A törvényjavaslat tehát többletforrást biztosít az egészségügy számára úgy, hogy az alkoholok, a dohánygyártmányok és az LPG üzemanyag adómértékét emeli.

A mostani törvényjavaslat szerint:

- 2013. január 1-jétől 50%-kal növeli az LPG adómértékét, majd 2013. május 1-jétl újabb 50%-kal emelkedik az LPG adómértéke. Erre az üzemanyagok adómértékének közelítése, az egészségügyre fordítható bevételek növelése és a költségvetési bevételkiesés megakadályozása érdekében van szükség."

Ezzel jópár vállalkozást tönkretesznek,munkahelyek szűnnek meg,gratulálok!!
seiko

HozzászólásSzerző: pavlovkutyaja » 2012.07.10. 16:51

ha az egészségügyet nézzük, akkor a dohányáruk jövedéki adó emelése rendben. az alkoholét, még nehezen, de lenyelem?
no de az auzógáz? ennyit a jelenlegi kormány környezetvédelmi szemléletéről.

ugyanaz a sztori, mint az E85-nél. csak itt még jobban seggbe b... azokat az embereket (kb. 3x akkora pénzzel), akiknek volt pénzük az gázüzeművé alakításra. azokról van szó, akiknek volt tartalékul (nem vitt el mindenüket a hitel, meg a végtörlesztés), és mertek számolni 1-1,5-2 évre előre, hogy majd nekik ez a befektetés megtérül.
nem szabd itt már előre gondolkodni?!

és ahogy előttem is írták emiatt bizony emberek fogják elveszíteni az állásukat!

na megyek számolgatni, hogy ezután az 50-60 forintos emelés után megéri-e majd még gázzal járni...
pavlovkutyaja

HozzászólásSzerző: sandore » 2012.07.11. 10:13

http://www.napi.hu/ado/pofon_az_autosok ... 24977.html
Sziasztok! Odacsaptak rendesen. Nemcsak pofon. . . . Ennyit a környezettudatosságért kiharcolandó "bónusz"-ról. Az összes szájtépő környezetvédő, meg levegőtisztaságvédő, . . . stb. mapet show az egész. ödv.: sandore
sandore

HozzászólásSzerző: feta » 2012.07.15. 08:35

PB adapterek Európában.

http://www.mylpg.eu/adapters
feta

HozzászólásSzerző: tusi » 2012.07.16. 19:28

http://www.autonavigator.hu/autosvilag_ ... ilag_hirei
tusi

HozzászólásSzerző: tüsi » 2012.07.17. 09:52

Írjátok alá és terjesszétek hát ha segít és nem szavazzák meg ... http://www.peticiok.com/mondj_nemet_az_ ... _emelesere
tüsi

HozzászólásSzerző: wayne_chont » 2012.07.17. 09:59

Megnyugtatlak, hogy lexarják. Azért aláírtam.
wayne_chont

HozzászólásSzerző: Bencur01 » 2012.07.18. 08:49

Ha vmihez pénz kell, azt vhonnan elő kell teremteni. Én nem szeretek hitelből élni...
Az eddig, a kevesebb benzint használó gázosok miatt megszűnt állások, most majd az egészségügyben térnek vissza. (kb ez is olyan hülye magyarázat, mint lejjebb:( )

És még egy.
Felénk az elmúlt két hétben 14HUF-val ment lejjebb a gáz ára. Januártól 15HUF-val emelik.
Szóval ebbe nem igen fog senki sem belerokkani... Persze jobb lenne, ha nem emelnék, de ez van...
A benzin ára mennyivel is emelkedett az elmúlt két hétben?.......
Hajrá LPG!:)
(mondjuk én a magyar gázért, a minősége miatt, csak 50%nyit fizetnék...)
Bencur01

HozzászólásSzerző: feta » 2012.07.20. 09:08

http://data.hu/get/5362330/Holtankoljak_2012.07.18.RAR
feta

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.07.23. 10:45

Egy kis beszélgetősdi a Kossuth Rádióban. Téma, természetesen az autógáz.
A hanganyag:
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-07-18
10.00 - 10.30-ig
roczei

HozzászólásSzerző: feta » 2012.07.26. 13:17

http://data.hu/get/5384553/Holtankoljak_2012.07.25.RAR
feta

HozzászólásSzerző: feta » 2012.08.09. 17:38

http://data.hu/get/5432729/Holtankoljak_2012.08.08.rar
feta

HozzászólásSzerző: esvagy » 2012.09.22. 10:36

Üdv!

Sikerült elhagynom a töltőnyílás védőkupakját. Ezzel egyidőben (lehet véletlen), megbolondulni látszik a ledes szintjelző, és látványosan (0,7 l) nőtt a fogyasztás.

Nem vagyok egy műszaki zseni, nem tudom van-e összefüggés a dolgok között. Az időjárás is most fordult hidegebbre, a fogyasztás növekedése talán annak is betudható.

Kérdéseim:

van-e gyakorlati jelentősége a kupaknak?
ha van, akkor honnan lehet beszerezni?

a válaszokat előre i köszönöm!!!
esvagy

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.09.22. 17:58

esvagy írta:van-e gyakorlati jelentősége a kupaknak?
ha van, akkor honnan lehet beszerezni?

Szia, a benzin töltő melletti nyílásról, vagy pedig a lökhárítóba fúrt nyílásról tűnt el a kupak?
roczei

HozzászólásSzerző: esvagy » 2012.09.24. 10:03

Lökhárító.
esvagy

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.09.24. 17:55

esvagy írta:Lökhárító.

Akkor érdemes lenne pótolni, mert szennyeződhet a nyílás és ez egyenesen a tankba is bejuthat, majd tovább.
Nem tudom, hogy merre felé laksz, de a Hozzád legközelebbi gázos szerviz bizonyára ki tud segíteni ezzel a "filléres" alkatrésszel.
Majd írd meg légyszi, hogy hol és mennyiért jutottál hozzá! ;)
Üdv!
roczei

HozzászólásSzerző: nubiraIII » 2012.09.27. 11:23

Sziasztok,

Új vagyok itt a fórumon. Egy döntés előtt állok és azt remélem, hogy itt kaphatok egy-két hasznos információt ami megkönnyíti azt. Az élet úgy hozta, hogy egy dízel autó után, édesapám volt Daewoo Nubira III (Chevrolet Lacetti) -ját birtoklom. Az autó 2004-es kiváló műszaki és esztétikai állapotban van, csak leeszi a hajamat. Most vagy értékesítem (ha tudom) és cserélem egy idősebb dízelre, vagy felmerült a gázosítás. Mindig idegenkedtem a gázosítástól, illetve úgy tudtam, hogy a kenőképesség, adalékok hiánya miatt tönkre teszi a motort. Az is érdekes, hogy autószerelőt még nem láttam gázos autóval járni,mindegyik dízelezik, legalábbis akit én ismerek, talán ez is elgondolkodtató. Szóval egy -két vélemény és ha van Nubirával tapasztalat az külön érdekelne. Továbbá érdekelne beszerelő műhelyekkel kapcsolatos tapasztalat is, esetleg valaki ismerie őket, van e velük tapasztalata http://www.auto-gazbeszereles.hu/index.html.

Előre is köszönöm, üdv!
nubiraIII

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.09.27. 12:32

Szia, üdv itt a fórumon!
Mindenképpen bátorítalak, mert egy jól karbantartott jármű igazán jó alapot szolgáltat gázosításra.
A képes riportok között két, az értékelések menü alatt ugyancsak két ilyen autót találhatsz. Több tíz ezer km-t futottak, nincs gondjuk. Szóval uccu! :)

Az említett műhelyről sajnos nincs információm, de ahogy néztem a weboldalukat, elég komolyan gondolkodhattak, mit kellene kitalálni vevőszerzésre. ;)
Azt érdemes tudnod, hogy egy-egy tapasztaltabb műhely, még ha drágább is, szebben, pontosabban és megbízható programozással dolgozik. Szerintem kérj tőlük referenciákat. Kérdezz rá, mióta alakítanak át autókat, ill. mióta használják a kínált gázszettet a beszerelések alkalmával. Azt is kérdezd meg, hogy a garanciális ügyintézést csak náluk végzik-e, vagy van esetleg partner-hálózat. Az nagyon nem éri meg, hogy olcsón beszereltetsz és utazgatsz több tíz (száz?!) km-eket a garanciális javítások, esetleges alkatrészcserék miatt.

Van néhány partnere ennek a weboldalnak is, akik árengedményt adnak ha kiváltasz egy 100 Ft-os KUPONT, ill. én őket a megbízható műhelyek közé sorolom...

Ha kérdésed van még, szívesen válaszolok!

Hová valósi vagy egyébként? Bp?
roczei

HozzászólásSzerző: nubiraIII » 2012.09.27. 13:05

Szia Roczei,

Nem igazán tudom, használni ezt a felületet. Hogy lehet válaszolni, vagy csak új hozzászólás működik?
Szerintem veled akadtam össze az index fórumon is.

Az említett cég 7 éve szerel be állítólag és nem mondanám őket olcsónak, ha beleszámolok mindent, papír, felső kenő rendszer, rejtett betöltő, esetleges nagyobb tartály, mint az alap akkor 230-250 be áll meg, vagy ez olcsó?

Ha ismertek műhelyeket egy-két tippet adhatnátok. Az említettekkel telefonon beszéltem és nagyon meggyőzőek voltak, mondjuk egyenlőre csak velük beszéltem. Amúgy Fehérváron lakom, de Pest v. környéke nem gond. Számít az ár, de többet a korrekt megbízható rendszer, az észszerűség határain belül a lehető legjobb, legalább is ár-értékben beszerelést illetve rendszert akarom, ha a gáz mellett döntök. vagy titi, vagy semmi.

előre is köszi,
nubiraIII

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.09.27. 13:57

nubiraIII írta:Szia Roczei,

Az említett cég 7 éve szerel be állítólag és nem mondanám őket olcsónak, ha beleszámolok mindent, papír, felső kenő rendszer, rejtett betöltő, esetleges nagyobb tartály, mint az alap akkor 230-250 be áll meg, vagy ez olcsó?

Nem tudom, hogy egyedi, vagy sorozatengedélyről van-e szó, de egy ajánlat, nem ajánlat.
Mostanság viszonylag nyomottak az árak, kérj más helyekről is ajánlatot, csak aztán dönts.
Írtam privit, abban további segítséget is adtam.

Szia!
roczei

HozzászólásSzerző: nubiraIII » 2012.09.27. 23:16

Felmerült egy újabb dilema. Kell e a felső kenő rendszer vagy nem, tapasztalat esetleg egy szaki? Két nap alatt pro és kontra nagyon szakszerű magyarázatot kaptam két különböző szakműhelytől....
nubiraIII

Benzin-gáz (LPG) fórum

HozzászólásSzerző: TSTS11 » 2012.09.28. 13:31

Sziasztok!

Én egy 2005-ös A8 4,2-t szeretnék átalakíttatni, TÖKÉLETES MINŐSÉGBEN.
Bárhová elmegyek az országon belül, de nem szeretném, ha tönkretennék, vagy össze-vissza gányolnák a kocsit.
Valójában azt kellene tudnom, hogy melyik a legmegfelelőbb rendszer (Landi, AC Stag, Lovato, Zavoli), illetve kell-e felső kenést beépíttetni. ( Több barátom is gázautózik, egyiküknek sincs beépítve és minden tökéletesen működik.)
Sajnos mindegyik szerviz azt dicséri leginkább, amit előszeretettel szerel be.
Ezen kívül a szervizekről sem lehet egységeset olvasni. Van aki dicséri, van aki szidja ugyanazt a műhelyt, nagyjából egy időben.
Segítséget kérnék Tőletek!
TSTS11

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.09.29. 14:13

TSTS11 írta:Sziasztok!
Én egy 2005-ös A8 4,2-t szeretnék átalakíttatni, TÖKÉLETES MINŐSÉGBEN...

Szia, ha tökéletes minőséget szeretnél a luxusautódba, akkor ezt erőteljesen hangsúlyozd is a műhelyeknél. Arra gondolok, hogy az ügyfelek zöme 2 ezer Ft-ért is alkuldozik, így adott esetben nem a legmegbízhatóbb alkatrészekből kell összeállítania a szettet a beszerelő műhelyeknek. Ez sok esetben kényszerhelyzet, ami a Te esetedben "nem játszik". A felsorolt szettek mindegyik jó lehet, de ne erőltesd feltétlenül az 1 napos beszerelést, mert a rendszer hangolása bizony sok időt elvesz és ha siettetés esete áll fen, ezt a részét a legkönnyebb összecsapni a beszerelésnek. Nem egy hétre, hanem 1 helyett mondjuk 2 napra kell gondolni.

A műhelyek között nehéz rangsort állítani, de ha megírod, hogy merre felé székelsz, biztosan ajánlanak a fórumtársak műhelyt, vagy éppen fordítva, azaz, hogy hová ne vidd, ha nem muszáj.
Egyébként "gányolás", tönkretétel nincs, az senkinek sem érdeke. A gázos szakma is hamar kilöki (vagy a szájára veszi) a trehány módon dolgozó műhelyeket.

Azt gondolom, hogy kérj néhány ajánlatot, aztán mérlegelj. Ha esetleg döntésképtelen lennél (megeshet simán), akkor szívesen segítünk --- ha tudunk. :)

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
roczei

HozzászólásSzerző: seiko » 2012.10.21. 09:44

http://www.autoalkatreszaruhaz.hu/cikk/motul/101719/
Az árgép alapján...
seiko

HozzászólásSzerző: admin » 2012.10.21. 14:30

seiko írta:http://www.autoalkatreszaruhaz.hu/cikk/motul/101719/
Az árgép alapján...

Ennél -- ha minimális különbséggel is, de -- olcsóbban jön ki a MOTUL Webáruházban:
http://www.motulwebaruhaz.hu/vasarlas/a ... pg-101719/
A Gázzal megyek felhasználói 10%-os kedvezményt érvényesíthetnek a listaárból. A MOTUL Webáruház postadíja is kedvezőbb az általad jelezett áruházénál.
Üdv!
admin
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: seiko » 2012.10.22. 10:57

Tisztelt Admin!
A hivatalos importőr akciós ára magasabb az általam belinkeltnél.Erre gondoltam,nem ellenreklámot kreálni volt szándékom.Az akciós árból levonva 10%-ot már a hivatalos importőr a nyerő.
Üdv.!
seiko

ElőzőKövetkező

Vissza: Autógáz fórum