Nem a gondolataimat, csak a tapasztalatomat osztom meg a hangzatos nevű, viszont műhelyét tekintve nem annyira elegáns debreceni EuroSevicePlus nevű céggel. Ezt azért írom, mert a honlapjukon is csak a ketes telephely fotója van. A másik, ahol én jártam, az inkább egy régi vonatháza átalakításból született.
2015. 10. 29-én jártam itt. Előzetes bejelentkezés alapján jöttem ide, időpontra, gázautóval. A fogadtatás korrekt volt, és az előzetes tájékoztatás is annak tűnt. Hamar meglelte a szerelő a hibát, gondolom neki nem volt nehéz ömlött a gáz. Azt mondta: a reduktor a hibás, átszakadt a membránja. Cserélni kell. Mivel ömlik a gáz ezért az a hiba, hogy a lefúvószelep is átszakadt és azt külön cserélni nem lehet. (...) A reduktorhoz volna felújító készlete, de az előbbiek miatt ez az út (felújítás) nem járható. Mit mondhattam volna erre? Cserélje ki. 36000, munkadíjjal ÁFA-val. Örültem. Megoldódott az egyik problémám. Ekkor jött volna a másik. Mivel LAndi Renzom van, ezért jöttem ide, mert tudomásom szerint ők hivatalos partnerei a LR-nak. Bár az utóbbi központja még válaszra sem méltatta a levelemet. Szóval kicseréltea reduktort szépen járt az autó, jött volna a diagnosztika. Rácsatlakoztatta a laptopját- és láss csodát: nem érzékelt semmit... Mit lehet ilyenkor enni kérdeztem? Vigyem máshová , ahol meg tudják nézni a vezérlést? Válasz: az lenne a jó....-mondjuk ere magamtól is rájöttem. Végső konklúzió: az autó jó lett, legalábbis az egyik hibája eltűnt. Ma reggel viszont ugyanazt a hibát produkálta, mint a "megnézés előtt". Tehát tényleg kereshetek egy olyan szervizt, ahol meg is tudják vizsgálni.
Eddig még semmi különös, ugye?
A kicserélt alkatrészt-ugyan kicsit vonakodva ideadták. Én otthon tapasztalat nélkül, pár perc alatt szétszedtem. Megállapítottam , hogy a membránnak semmi baja. Akkor hogy is van ez? Az egyik állítása a szerelőnek nem volt igaz, no de a másik...- az már tutira igaz volt, ugye? És az egész vevő kókasztó hasba akasztás nem azért volt, hogy elszedjék a lóvémat.... Igazán hálás vagyok, hogy megtanulhattam: messziről jött embernek azt mondunk, amit akarunk. És ha hülye, még fizet is érte. Köszönöm.