Benzin-gáz (LPG) fórum

Benzin-gáz (LPG, CNG) és dízel-gáz (DG)

Re: Benzin-gáz (LPG) fórum

HozzászólásSzerző: vinczeta » 2015.10.30. 08:23

:?:
Nem a gondolataimat, csak a tapasztalatomat osztom meg a hangzatos nevű, viszont műhelyét tekintve nem annyira elegáns debreceni EuroSevicePlus nevű céggel. Ezt azért írom, mert a honlapjukon is csak a ketes telephely fotója van. A másik, ahol én jártam, az inkább egy régi vonatháza átalakításból született.
2015. 10. 29-én jártam itt. Előzetes bejelentkezés alapján jöttem ide, időpontra, gázautóval. A fogadtatás korrekt volt, és az előzetes tájékoztatás is annak tűnt. Hamar meglelte a szerelő a hibát, gondolom neki nem volt nehéz ömlött a gáz. Azt mondta: a reduktor a hibás, átszakadt a membránja. Cserélni kell. Mivel ömlik a gáz ezért az a hiba, hogy a lefúvószelep is átszakadt és azt külön cserélni nem lehet. (...) A reduktorhoz volna felújító készlete, de az előbbiek miatt ez az út (felújítás) nem járható. Mit mondhattam volna erre? Cserélje ki. 36000, munkadíjjal ÁFA-val. Örültem. Megoldódott az egyik problémám. Ekkor jött volna a másik. Mivel LAndi Renzom van, ezért jöttem ide, mert tudomásom szerint ők hivatalos partnerei a LR-nak. Bár az utóbbi központja még válaszra sem méltatta a levelemet. Szóval kicseréltea reduktort szépen járt az autó, jött volna a diagnosztika. Rácsatlakoztatta a laptopját- és láss csodát: nem érzékelt semmit... Mit lehet ilyenkor enni kérdeztem? Vigyem máshová , ahol meg tudják nézni a vezérlést? Válasz: az lenne a jó....-mondjuk ere magamtól is rájöttem. Végső konklúzió: az autó jó lett, legalábbis az egyik hibája eltűnt. Ma reggel viszont ugyanazt a hibát produkálta, mint a "megnézés előtt". Tehát tényleg kereshetek egy olyan szervizt, ahol meg is tudják vizsgálni.
Eddig még semmi különös, ugye?
A kicserélt alkatrészt-ugyan kicsit vonakodva ideadták. Én otthon tapasztalat nélkül, pár perc alatt szétszedtem. Megállapítottam , hogy a membránnak semmi baja. Akkor hogy is van ez? Az egyik állítása a szerelőnek nem volt igaz, no de a másik...- az már tutira igaz volt, ugye? És az egész vevő kókasztó hasba akasztás nem azért volt, hogy elszedjék a lóvémat.... Igazán hálás vagyok, hogy megtanulhattam: messziről jött embernek azt mondunk, amit akarunk. És ha hülye, még fizet is érte. Köszönöm. :lol::evil:
vinczeta

HozzászólásSzerző: bocc » 2015.11.08. 14:30

vinczeta írta::?:
Nem a gondolataimat, csak a tapasztalatomat osztom meg a hangzatos nevű, viszont műhelyét tekintve nem annyira elegáns debreceni EuroSevicePlus nevű céggel. Ezt azért írom, mert a honlapjukon is csak a ketes telephely fotója van. A másik, ahol én jártam, az inkább egy régi vonatháza átalakításból született.
2015. 10. 29-én jártam itt. Előzetes bejelentkezés alapján jöttem ide, időpontra, gázautóval. A fogadtatás korrekt volt, és az előzetes tájékoztatás is annak tűnt. Hamar meglelte a szerelő a hibát, gondolom neki nem volt nehéz ömlött a gáz. Azt mondta: a reduktor a hibás, átszakadt a membránja. Cserélni kell. Mivel ömlik a gáz ezért az a hiba, hogy a lefúvószelep is átszakadt és azt külön cserélni nem lehet. (...) A reduktorhoz volna felújító készlete, de az előbbiek miatt ez az út (felújítás) nem járható. Mit mondhattam volna erre? Cserélje ki. 36000, munkadíjjal ÁFA-val. Örültem. Megoldódott az egyik problémám. Ekkor jött volna a másik. Mivel LAndi Renzom van, ezért jöttem ide, mert tudomásom szerint ők hivatalos partnerei a LR-nak. Bár az utóbbi központja még válaszra sem méltatta a levelemet. Szóval kicseréltea reduktort szépen járt az autó, jött volna a diagnosztika. Rácsatlakoztatta a laptopját- és láss csodát: nem érzékelt semmit... Mit lehet ilyenkor enni kérdeztem? Vigyem máshová , ahol meg tudják nézni a vezérlést? Válasz: az lenne a jó....-mondjuk ere magamtól is rájöttem. Végső konklúzió: az autó jó lett, legalábbis az egyik hibája eltűnt. Ma reggel viszont ugyanazt a hibát produkálta, mint a "megnézés előtt". Tehát tényleg kereshetek egy olyan szervizt, ahol meg is tudják vizsgálni.
Eddig még semmi különös, ugye?
A kicserélt alkatrészt-ugyan kicsit vonakodva ideadták. Én otthon tapasztalat nélkül, pár perc alatt szétszedtem. Megállapítottam , hogy a membránnak semmi baja. Akkor hogy is van ez? Az egyik állítása a szerelőnek nem volt igaz, no de a másik...- az már tutira igaz volt, ugye? És az egész vevő kókasztó hasba akasztás nem azért volt, hogy elszedjék a lóvémat.... Igazán hálás vagyok, hogy megtanulhattam: messziről jött embernek azt mondunk, amit akarunk. És ha hülye, még fizet is érte. Köszönöm. :lol::evil:

Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy nagyon kevés jó!!!! gázszerelő műhely van és kihasználják, hogy nem sok van belőle az országban.
Nálunk Sopronban például egyáltalán nincs is, én is Zalaegerszegre hordom az autóimat, eddig relatív elégedett vagyok, de ott is voltak problémák...
bocc

HozzászólásSzerző: h.david.b » 2016.01.08. 23:42

sziasztok azért írok mert hamar megoldódott a problémám. landirenzo rendszerrel. folyton átdobált vissza benzinre. meg rángatott gázadásra ha éppen működött is. na most egy injektor állítás illetve egy hőgomba meg egy hibakód törlés megoldotta a problémám immár lassan fél éve :)
h.david.b

HozzászólásSzerző: bocc » 2016.01.10. 17:54

h.david.b írta:sziasztok azért írok mert hamar megoldódott a problémám. landirenzo rendszerrel. folyton átdobált vissza benzinre. meg rángatott gázadásra ha éppen működött is. na most egy injektor állítás illetve egy hőgomba meg egy hibakód törlés megoldotta a problémám immár lassan fél éve :)

Akkor egész jól megúsztad :)
bocc

HozzászólásSzerző: szaboknak » 2016.01.21. 17:08

Sziasztok!
Mit tudtok erről a rendelet módosításról ami szerint megszűnik a 10 éves tartály kötelező nyomáspróba http://www.portfolio.hu/vallalatok/cega ... 24964.html
Megnéztem az új rendeletet és ott már nem írja mint a régibe a kötelező szétszerelést 10 év előtt,vagy én nem jól értelmezem?
Itt van a 154-ik oldaltól: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/ ... K16001.pdf
szaboknak

HozzászólásSzerző: dadis » 2016.06.21. 19:33

Eladó egy hibátlan és alig használt (~30.000km-t futott) STAG4 gázrendszer. Tomasetto betöltő, biztonsági szelepes 68L-es pótkeréktartály (2021.-ig érvényes tanúsítvánnyal!), VALTEK hengerenkénti injektorok, hibátlan reduktor, szűrők (ajándékba adok 2pár szűrőszettet!!). A szetthez jár egy Valve Saver szett is folyadékkal együtt!
A rendszer szakműhelyben lett beszerelve 2012-ben, idén bevizsgáltatva és szintén szakműhelyben lett kiszereltetve (autóeladás miatt).
Természetesen minden dokumentáció jár hozzá, jelenleg a budapesti (kiszerelést elvégző) szakműhelyben van, ahol rövid határidővel kedvező áron és valóban szakszerűen beszereltethető bármilyen 4 hengeres kocsiba (Budapesten!!).
A szettet nagyon tudom ajánlani, hiszen újszerű, garantáltan hibátlan, de az új árának töredékéért eladó ez a legmodernebb rendszer (alkatrész utánpótlás ehhez a típushoz garantáltan problémamentes!)
Az ár irányár, keressetek bátran, biztosan megegyezünk!
dadis

Előző

Vissza: Autógáz fórum