Mostanában töretlen a trend felfelé.

roczei írta:Holnaptól 6 forinttal nő a benzin és 7 forinttal a gázolaj ára.
Mostanában töretlen a trend felfelé.
kerandrew írta:Helló !
Megoldást szeretnék egy problémámra. 1.6-os 16 szelepes opel-ba zavoli rendszer van egy féléve beépítve.
Gyertya csere óta a motor alacsony fordulaton szaggatva húz, hideg motornál, és 2000-es fordulat felett a jelenség nem jelentkezik. bosch egypólusú gyertyát rakattam bele 0,7-re állítva a hézagot.
Tanácsokat előre is köszönöm
Üdv. kerandrew
roczei írta:kerandrew írta:Helló !
Megoldást szeretnék egy problémámra. 1.6-os 16 szelepes opel-ba zavoli rendszer van egy féléve beépítve.
Gyertya csere óta a motor alacsony fordulaton szaggatva húz, hideg motornál, és 2000-es fordulat felett a jelenség nem jelentkezik. bosch egypólusú gyertyát rakattam bele 0,7-re állítva a hézagot.
Tanácsokat előre is köszönöm
Üdv. kerandrew
Szia, ha a gyertyacsere óta van gond, akkor ott keresendő a hiba.
Vagy a hézag nem megfelelő, vagy a típus. Előtte is egypólusú volt benn?
Én pl. folyamatosan gyári NGK 3 pólusú gyertyákat használok gázzal és tökéletesen működik minden.
zsoltika írta:Sziasztok,hibás az értékelések oldal!
a hengerek számánál kihagytátok a 3 hengerestmárpedig nekem az van.
lehet ezért nem fogadja el a küldést.
Levi írta:Sziasztok!
Skoda Octavia 1.6 mpi autóm van, amit a Skoda Dual néven benzin-gázüzeműként is forgalmaz, tehát az én kocsim is átalakítható. A benzinárak alakulása arra késztet, hogy megtegyem ezt a lépést. Az átalakítás költségéről érdeklődtem 200-250 ezer HUF körül lenne.
Többféle LPG rendszer létezik, az én kocsimhoz melyik az ideális, vagy mindegy melyiket választom?
Ha megtörténik az átalakítás, akkor pl szervízeléskor, vagy forgalmi vizsgánál milyen többlet költséggel lehet számolni a normál benzin üzeműhöz képest?
Üdv.
Levi írta:Sziasztok!
A múlt héten elvittem a kocsit egy olyan szerelőhöz, aki rendelkezik sorozatengedéllyel (Octavia 1.6i)
Mindennel együtt 245.000 HUF lenne az átszerelés, ebben benne van a papírmunka (10.000) meg egy tank gáz (kb. 10.000). Szerelés után 15 napon belül új forgalmit kell kérnem a Okmányirodán.
Egy másik szerelő telefonban informálisan 185.000 HUF-t mondott csak a szerelésre, ehhez jön a gázengedély (10.000) meg mivel ott nincs sorozatengedély, le kell engedélyeztetni az NKH-nál, ami szintén pénzbe kerül és azt említette, hogy talán vizsgáztatni is kell?... Ez olcsóbbnak tűnik, de van vele egy csomó macera meg futkosás, én az 1. verzióra hajlok, ahogy már korábban is javasoltátok.
Még annyi tart vissza kicsit az egésztől, hogy a Skoda szalonban azt mondták, ha átalakíttatom, akkor az átalakított alkatrészekre bukik a garnacia. 2013-02-ig garis a kocsi.
Hornet írta:Kedves Szakértő!
Remek dolog, hogy rátok találtam, mert vannak gázos autóim és vannak problémák is.
Az egyik autó egy 2007-es Skoda Fabia 1.6 102 Le autó. Még frissen 2007-ben szereltettem bele neves szervizben LANDIRENZO Omegas szettet. 2009 nyaráig problémamentesen működött, de azóta több a gond, mint az öröm. Épp a jövő héten viszem szervizbe most már kezdjenek vele valamit, mert elegem van. A jelenség úgy kezdődött, hogy a motor - értelem szerűen benzinnel - nem akart indulni, és ez ráadásul a fiammal történt Horvátországban. Sikerült neki hazajönni, természetesen első utunk a baráti körhöz tartozó szerelőhöz vezetett, aki átnézte az üzemanyag rendszert és érdekes dolgokat talált. Először is a tankban benzin helyett valami bűzös löttyöt, ami feloldotta a benzinszivattyúnál lévő benzincsövet, a benzinszivattyút tartó műanyag "edény" tömítő gumigyűrűjét. Tank és üzemanyag vezeték tisztítás, szűrő, gumialkatrészek cseréje következet és az autó rendben üzemelt. Mi naívak arra gondoltunk, hogy a srácnak sikerült valami nagyon rossz benzint tankolni és ez okozta a problémát. Ekkor 78000 km volt az autóban. Sajnos a jelenség azóta többször, egyre rövidebb idő eltelte és km megtétele után megismétlődött még háromszor. Jelenleg 114.000 km van az autóban. A legutóbbi pár hete történt, de sajnos a szokásos alkatrészek cseréje után sem indult és nem ment az autó benzinnel. Indítás után nem pörög fel a motor, egyenetlenül jár, kihagy 1-2 henger. Műszeres diagnosztika következett, amiből arra következtettek, hogy egy vagy több benzin befecskendező ment tönkre. Egyet ki is cseréltek, az autó pár száz km-ig majdnem jó volt, de aztán megint jelentkezett az indítási probléma, az egyenetlen járás és kihagyás, valamint egy korábban nem tapasztalt jelenség, hogy a benzinfogyasztás drasztikusan megnőtt. Ezt pillanatnyi fogyasztás mérőn nagyon jól lehet látni is. Jelenleg itt tartunk és szidom magamat, hogy 2 évtizedes dízeles korszak után hagytam magam megfertőzni a benzin-gázzal. Örülnék, ha magyarázatot és persze megoldást találnál a leírt problémákra, azért is mert azt sejtem a szervizben arra hivatkoznak, hogy minden a legnagyobb rendben a gázszettel, csak nem jól üzemeltettem az autót.
Köszönettel
Hornet írta:Helló Aquila!
Sajnállak, hogy Te is beleestél ebbe a csapdába! Nem írtad milyen az autód, de gondolom Skoda. Először is úgy vettem észre, hogy főleg ennél a típusnál jelentkeznek ezek a gondok. Eddig még senki nem adott ésszerű magyarázatot arra, hogy mitől alakul át, megy szét a benzin az autóban. Szóval nálam a történet folytatása az, hogy megkerestem a beszerelő szervizt (Dunakeszi, MediCar) és közöltem kezdjenek valamit az autóval, mert használhatatlan. A vizsgálat eredményét borítékolhattam volna, mert állításuk szerint minden rendben van, a gázszett tökéletes,a magyar benzin szar. Arra a kérdésemre, hogy a kannában tárolt szar magyar benzin miért nem alakul át valami benzolos löttyé, a nyekergésen kívül nem adtak magyarázatot.
Használjak benzin stabilizátort és nem lesz probléma. De nálam nem csak az volt a gond, hogy megváltozott a benzin, hanem a hidegindítás sem ment, alig akart az autó beindulni kitakarított benzin rendszerrel és friss benzinnel sem. Ennek az orvoslására, (nem mondták ugyan) állítottak valamit az autón, amitől jobb lett a hideg indítás, de 100-150 km megtétele után a "kipufogógáz-ellenőrző rendszer" jelző lámpa kigyullad.
Törlés, majd újból ugyanaz a szitu. Erre azért rájöttem, hogy állítottak a keverékképzésen, de most gázzal dús a keverék és ezt jelzi a szerkezet. Egyszóval, nem tudják úgy beállítani a keverékképzést, a motorvezérlő elektronikát, hogy az megfeleljen mind a benzines hidegindításnak, mind a tartós gázüzemeltetésnek. folyt. köv.
combi27 írta:Szombaton tankoltam a Balatonalmádiban található LPG kúton, és jelezte a kutas hogy a jövő héttől (11.21) drágul az LPG 6-8 forinttal.
Nagyon örülök neki hogy megkezdődött a felzárkóztatása a benzin mellé
...3 hónapja gázos a kocsim de azóta kb annyit ment fel az ára mint a benziné
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég