feta írta:Sziasztok!
Hát megtörtént, hó elején beszerelték a gázüzemű berendezést (medic-car,LandiRenzo), ami eddig jól működik. A mai napon voltam az okmányirodán és minden szó nélkül vagyis jó a sorozat engedély az ügyintéző értette a dolgát és beírta a forgalmiba a kettős üzemű használatot csekély 2300 Ft-ért.
Remélem a folytatás is ilyen jól fog működni.
biznisz74 írta:Peugeot307-be rakattam gázszettet,a benzinszint viszont csökken pedig nem is avval megy.
Mi a megoldás erre?
azsoo írta:Sziasztok!
Egy hete csatlakozott autóm a környezetkímélők táborához. Életre szóló élményem is született már - első teli tanknál a töltés befejeztével eldurrant a pótkeréktartály és a rá csatlakoztatott kütyü közti tömítés (valószínűleg összeszerelési hiba); eredménye: testközelből végignézhettem ahogy iszonyatos nyomással hömpölyög a teletank gáz, lefagyasztva a csomagtartómat (kb. 1 cm vastag szárazjég mindenhol) és a kocsi alatt a betont. Halálfélelem volt, nem kicsi...illetve a kút 500 méteres körzetében rettenetes gázszag. Kárpitok jelenleg is tisztítás/szellőztetés alatt.
Ennek ellenére hiszek a rendszerben, a hibát orvosolták a szakszervízben (remélem tökéletesen - és AJÁNLOM IS NEKIK!!!)
Suzuki Swift 2005, 4GAS szett.
azsoo írta:A tanknyi gázt kifizették, a tisztítást magamnak csinálom - egyre kevesebb dolgot merek másra bízni...
... a kutas meglepően bátor volt, próbálta először csökkenteni a nyomást, de az ő keze sem fagyálló...(amolyan "nem vak az, bátor" típus volt).
Bencur01 írta:Sziasztok!
Egy kis érdekesség...
A lényeg, hogy 45l-t sikerült a kutasnak bele tuszkolni...
...
Az tuti, hogy több ment bele, mint korábban
Bencur01 írta:Sziasztok!
Egy kis érdekesség...
Voltam a múlt héten tankolni. Számoltam kb. 37-38l gázzal, hogy ennyi fog majd belemenni.
(a tartály 51l-es, ez van ráírva, ennek 80%-a kb 41l)
Már a piros világított egy ideje de még volt benne:
A lényeg, hogy 45l-t sikerült a kutasnak bele tuszkolni...
Az tuti, hogy több ment bele, mint korábban (eddig 35l volt a legtöbb hasonlóan üres tankba), és még nem világít a piros, pedig ilyenkor már majdnem 100km-e azzal szoktam menni, és teletanknál kivillant a legfölső led is, ami eddig aludt...
De azért én furcsállom, főleg, hogy azt mondta a kutas, hogy legutóbb egy 100l-es tartályba sikerült 105l-t tankolnia:O
roczei írta:
Nekem a földfelszín alá ásott tartályból mindig több megy bele, mint abból a tartályból, amit a nap süt. Fizika.
Azt javaslom, hogy u.ott tankolj rá (tele), mint ahol most legutóbb, így megfelelő konzekvenciát vonhatsz le.
Sankaka írta:Szép estét!
Teljesen tanácstalan vagyok a gázos autómat illetően...Opel vectra B2-es verdám van 2ezres motorral, DT gázszettel. Pénteken voltam 20ezres szűrőcseréken, másnap menet közben elkezdett rángatni. 1x csinálta már korábban is, gondoltam a gyújtásommal lehet valami probléma... Ma még mentem vele kb. 30 km-t, hazaérve motorháztető felnyit, látom hogy az új hengeres szűrőm tiszta pára, folyik rajta a "víz"... Kicsit megtörölgettem, kocsiba be, indít vált gázra és leáll a motor... Azóta bármit csinálok, nem vált gázra. Olyan mintha letiltana a gáz computer... Járt már valaki így? Be vagyok tojva, hogy mi baja lehet, eddig 1,5 év alatt semmi problémám nem volt rá
roczei írta:Kedves Sankaka!
Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a szűrőcserét elvégző műhellyel. Mondja el nekik a történteket. Valószínűleg vissza fogják rendelni az autót és megvizsgálják a helyzetet. Ha nem így lenne, Ön ragaszkodjon a felülvizsgálathoz. Történnek ugyan véletlenek, de gyaníthatóan a szűrcserét nem sikerült jó minőségben elvégezni. Az is előfordulhat, hogy maga a szűrő egy gyári hibás darab és a cseréje mindent megold.
Várjuk a fejleményeket!
Üdv!
Levi írta:Üdv!
Egy hete hoztam el a szerelőtől a kocsimat. (Octavia 1.6)
Miskolcon építtettem át Zavoli rendszerre.
Eddig minden szép és jó, csak annyi a "szépséghiba" hogy a gázszint jelző kb. 200 km után már pirosan világít... Tehát baromira pontatlan.
A számítógép szerint kb. 1 literrel (7-ről 8-ra) nőtt a fogyasztás gázzal, a benzinhez képest.
Majd írok tesztet, ha lesz tapasztalat, mert még csak 400 km-t mentem.
Sankaka írta:Sziasztok!
Oltári segítséget szeretnék kérni! Péntektől kezdve idáig volt felhőtlen a boldogságom a gázom szervízelése folyamán. Ismét előjöttek a tünetek:
- terhelésnél, padlógáznál, főleg emelkedőn bedadog, mintha durrogna
- ilyenkor a hengeres szárazszűrő lepárásodik
- a nyomás felmegy 3 bar fölé
- ilyenkor nem is vált át a rendszer, amíg a nyomás lejjebb nem esik
...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég