Benzin-gáz (LPG) fórum

Benzin-gáz (LPG, CNG) és dízel-gáz (DG)

Re: Benzin-gáz (LPG) fórum

HozzászólásSzerző: balla1 » 2012.02.28. 20:20

Üdv mindenkinek
Szeretnék egy gázszett boldog tulajdonosa lenni. Eddig az árajánlatkéréseknél tartok. Szeretnék érdeklődni 1 2 dolog iránt.
Mi a vélemény a 4Gas rendszerről. Ezt építenék be 200 000 ért pótkeréktartály, és benzinbetöltő a tanksapka alatt. Dt rendszerről hallottam rosszat, arra nem nagyon vágyom ezek után.
Vélemények a autogazasz ról? Itt van mellettem, nem voltam még ott, de mennyire értik a dolgukat?

Van még pár árajánlat ami nem olyan rossz,
226 az AC stag és Lovato. Ez a Europe Auto Service Kft. től
Van egy Landirezzo a mediccartól az 228 000.
Biauto Ac stag rendszer 209500+5000 a tanksapkába vezetés.
Nem nagyon akarok ilyen kis különbségekre adni, melyik lenne ezek közül a legjobb, és melyik a legjobb hely.

Kaptam illetve egy ilyen mailt, ez valóban igaz lehet? Akkor is ha én máshol vizsgáztatom a kocsit?

"Ezt a típust két féle rendszerrel szereljük. Az egyik a Landi a másik a Zavoli. Mind a kettő Jó minőségű (nem hangolja el a benzines részt és ezekre a típusokra jellemző gyors injektornyitási időt is jobban lekezeli) Olasz szett két év garanciával. A átalakítási ár:
Landi szettel 205.000Ft.
Zavoli szettel 230.000Ft.
Ebben az árban egy 43 literes pótkerék tartály vagy egy 60 literes hengeres tartály van, (természetesen lehet nagyobbat is kérni de annak felára van) a szett ára valamint a munkadíj, és az engedélyek is. Ennél a típusnál lehetőség van a benzin töltő mellé szerelni a gáztöltőt. ehhez viszont egy "adaptert" kell vásárolnia ami 7.000Ft.
Erre a típusra a Landival van sorozat átalakítási engedélyünk így nem kell külön műszaki vizsgára vinni az autót. De felhívnám a figyelmét, hogy a sorozatengedélyes autók gázos vizsgáját jan.-tól nagyon megszigorították. (mi nem is visszük a Mozaikba mert egyszerűen mindenbe belekötnek!)
A Zavoli egyedi engedélyes ami azt jelenti egy éven belül le kell vizsgáztatni de jóval egyszerűbben.
A beszerelési idő egy munka nap, előzetes egyeztetés és megrendelés szükséges. "
Ez a Kontor autótol jött.

Ki mire szavazna?
A kocsi egy vw polo classic 1,6 benzin 8 szelep AEE motorkód, és van benne 275 000 Km, enyhe hidrotőkehang (szerelő szerint nem vészes, de ha jobban engedi a pénzem, lehet szétszedem és cserélem a tőkéket, ez még képlékeny.
Olyan havi 1500Km tert kell mennem munka miatt. Viszonylag hamar megtérül.
Bocsánat a hosszú bejegyzésért, és mindent meghallgatok.
Szeretnék beszerelés előtt tisztába lenni a dolgokkal.
Ha valaki amúgy Bp n vagy környezetében ajánlana beszerelőműhelyt, azt is szvesen fogadom, mind privátba, mind itt.

Köszönöm mégegyszer
balla1

HozzászólásSzerző: hic » 2012.03.01. 08:45

Hello,

nekem az Autógáz-Ásznál szerelték a kocsim, szintén 4Gas Mini szett van benne. A műhely rendben van, segítőkészek, és elég szépen dolgoznak, nem ma kezdték az ipart. A 4Gas is rendben van szerintem, érzetre nincs különbség gáz- és benzinüzem között, de még csak 1500km-t mentem vele, nem vagyok túl a finombeállításon.

Üdv,
hic

HozzászólásSzerző: VVTLI » 2012.03.04. 17:14

Az összes lengyel szart, és a zavolit felejtsd el. Csak is Landi Renzo és csak a medicar-nál. 8 autót láttam amit ők alakítottak át. Gondolom hogy nem mindegy neked sem hogy milyen minőségben építik be.
VVTLI

HozzászólásSzerző: feta » 2012.03.05. 09:49

Nekem csütörtökön szerelik a medic-car vw polo 1.4 (CGG) Landi Renzot felső szelepvédővel.
feta

HozzászólásSzerző: balla1 » 2012.03.05. 20:00

Én is a medic-car mellett döntöttem. Landi lesz optimo, és vizsga is lesz, mert aznap jár le a műszakim.
balla1

HozzászólásSzerző: feri83 » 2012.03.06. 21:07

Sziasztok.

Gondolkodok,hogy átalakíttatom a kocsimat (Opel Astra 1.4 16V 1996-os) gázossá, kértem ajánlatokat csak nem tudom melyiket lenne érdemes beszereltetni szeretném kérni a segítségeteket, hogy melyiket válasszam pótkeréktartályost szeretnék,,Budapesten a 4. kerületben lakom.
1.Autolux Vecsés: Lovato Easy fast 218000 ft, ebben minden benne van, plussz ajánlják a szelepvédőt 26000 ft-t.sorozatengedélyes nem kell vizsgáztatni
2. Biautogáz Biatorbágy, AC Stag rendszer 175500 ft+töltőnyílás a benzinbetöltö mellé 5000 ft.+ szelepvédő 20000 ft.egyedi engedélyes, utána vizsga. (Ez lenne a legolcsóbb szerintem!)
3. Gázautószerelés 16.kerület Landi / Lovato 220000 ft.sorozatengedélyes, betöltő a benzines mellett
4. Autogáz ász. 4gaz 195000 ft. AC Stag 210000 ft.52 l-es tartály+10000 ft.+töltőcsonk 5000 ft.
5. Flopex, Zavoli 215000 ft. + engedélyezés 20000 ft.
6. Kontor gázautó. 13. kerület Szent László u.12. Landi 205000 ft.+egyedi engedély, Zavoli 215000 ft. 43L-es tartály, ha nagyobb akkor+10 körül van,+töltőcsonk a benzintöltő mellé + 7000 ft.Van engedélyük erre nem kell vizsga. (Nekem ez lenne a legközelebb,Zavolin gondolkodom.)
7. Szappanos Tass.KME,Verona, és AGC Compactot javasoltáknekem, nem kell vizsgaezek 195000 ft. töltőcsonk+6000 ft,kell vizsgáztatni. vagy Zavoli 220000 ft. nem kell vizsga+ töltőcsonk+6000 ft.
8. Medic-car Dunakeszi Lovato Easy fast 218000 ft, ebben minden benne van,+ azt írják, hogy nélkülözhetetlen a szelepvédő ami a mechanikus 22000ft, az elektronikus 50000 ft
.sorozatengedélyes nem kell vizsgáztatni tatály amekkora belefér és töltőnyílás a benzines mellé
9. Europe Auto service 14.kerület AC Stag 209000 ft. töltőcsonk a benzines mellé.+ Egyedi engedély 17000 ft. A mechanikus felső szelepvédő rendszer beszerelési díja: 20.000,-Ft. Az elektronikus felső szelepvédő rendszer beszerelési díja: 39.000,-Ft

A legolcsóbb a Biautó ajánlata de nem tudom milyen az Ac Stag ez az ára miatt szimpatikus.
A Kontor ajánlata sem hangzik rosszul és nekem közel is van.
feri83

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.03.07. 12:37

Szia, úgy látom alaposan utánajártál a dolgoknak. :DNincs ezzel gond, sőt!
Ami a technikát illeti, valójában majd hogy nem teljesen mindegy, melyik mellett döntesz. Kiforrott eszközök és feltételezem nem vagy tuningőrült (1.4), szóval az átlag felhasználó számára (mint amilyen én is vagyok) bármelyik megteszi.
Ami nem mindegy:
- Ha fontos számodra az idő, a beépítés időtartama
- Javaslom benzinbetöltő mellé a nyílást (kíméled a kutasok, és később talán a saját derekad is)
- Sorozat engedélyes legyen lehetőleg az átalakítás (bár pár hónapja felborult a rendszer -- ha jól tudom -- és a sorengedélyes autókat is vizsgáztatni kell. Területileg eltérő lehet a szabályozás... :?)
- Garancia: 2 év, 100.000 km alá ne add semmiképpen!

A felső szelepvédőről nagyon sokat beszélgettünk ezen a fórumon is, ill. az Index autógáz fórumán is. Nincs egységes álláspont, és felhasználói tapasztalat a hasznosságáról. A műhelyek bizonyára felkészültebbek e témában, de belőlük nem lehet infót kihúzni.
A tapasztalt gázautósok azt tartják, hogy a rendszer JÓ BEÁLLÍTÁSA a leglényegesebb, ugyanis az elhanyagolt, vagy egész egyszerűen nem jól beállított rendszerek komoly károkat okozhatnak a motortérben. Magyarán, ha ún. finombeállításra hívnak vissza az átalakítás után, menj el mindenképpen. Ha esetleg az első hetekben kigyullad a motordiagnosztikai lámpa, menj vissza az autóval újfent a beállítások ellenőrzése okán. Annak ne higgy, hogy nem baj, ha ég a lámpa --- ez nem igaz!

Bárhogy is döntesz, jól fogsz, mert sokat fogsz spórolni az ü.anyag költségeken, illetve a környezetvédelem oltára előtt is jótétesként állsz majd.

Az általad említett műhelyek közül a Flopex, a Kontor és a Szappanos autógáz kedvezményt biztosít számodra az átalakítás árából, ha viszel magaddal egy Gázzal megyek KUPONT. ;)

Kíváncsian várom, végül melyik műhely mellett döntesz! :)

Üdvözöllek!
Üdv: RN (gazzalmegyek.hu)
roczei

HozzászólásSzerző: feta » 2012.03.14. 13:20

Sziasztok!
Hát megtörtént, hó elején beszerelték a gázüzemű berendezést (medic-car,LandiRenzo), ami eddig jól működik. A mai napon voltam az okmányirodán és minden szó nélkül vagyis jó a sorozat engedély az ügyintéző értette a dolgát és beírta a forgalmiba a kettős üzemű használatot csekély 2300 Ft-ért.
Remélem a folytatás is ilyen jól fog működni.
feta

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.03.14. 15:04

feta írta:Sziasztok!
Hát megtörtént, hó elején beszerelték a gázüzemű berendezést (medic-car,LandiRenzo), ami eddig jól működik. A mai napon voltam az okmányirodán és minden szó nélkül vagyis jó a sorozat engedély az ügyintéző értette a dolgát és beírta a forgalmiba a kettős üzemű használatot csekély 2300 Ft-ért.
Remélem a folytatás is ilyen jól fog működni.

Kedves feta!

Örülünk a kedvező híreknek, vélhetően nagyon sokáig üzembiztos lesz az autó autógázzal is.
További tapasztalataid "Értékelés" formájában várja az olvasótábor!
Ha nem nagy fáradtság, várnánk továbbá egy fotósorozatot az autóról, hogy bemutathassuk (Medic-Cartól nincs sok autónk még az oldalon). ;)

Köszönjük előre is!
roczei

HozzászólásSzerző: biznisz74 » 2012.03.17. 11:43

Peugeot307-be rakattam gázszettet,a benzinszint viszont csökken pedig nem is avval megy.
Mi a megoldás erre?
biznisz74

HozzászólásSzerző: kónya73 » 2012.03.18. 23:09

biznisz74 írta:Peugeot307-be rakattam gázszettet,a benzinszint viszont csökken pedig nem is avval megy.
Mi a megoldás erre?

Szia!

ismerős a probléma szintén 307-esem van. belerakták a gázt, nagy örömmel :Dvágtázom hazafelé a benzin meg fogy,kopasz gázosként azt hittem hogy a benyát is eszi :evil:fölhívtam a szerelő műhelyt hogy valami nem OK.majd közölték hogy van egy elektronika a tankhoz kell bekötni ami ha leállítod az autót, egy kis idő múlva vissza álltja a benzinszintet az eredetire. csak elfelejtették közölni velem :!:megköszöntem nekik :twisted:
kónya73

HozzászólásSzerző: pavlovkutyaja » 2012.03.21. 19:14

Sziasztok!

Nemrégen találtam rá az oldalra, volna egy nagy halom kérdésem, remélem tudtok rájuk válaszolni!

Az átszerelés alanya egy 2003-as évjáratú Opel Astra G 1.4, motorkód: z14xe.

Mint lelkes érdeklődő, próbáltam utánajárni a dolgoknak, rengetek ajánlatot kértem és kaptam is. Legtöbben Landi, Zavoli, vagy Lovato rendszert ajánlottak. Ha jól tudom, ezek mind olaszok sok-sok éves gázos tapasztalattal. Sajnos konkrét típusokat nem igazán mondtak, csak két helyen; LandiRenzo Super Eco és Lovato Easy Fast. Tudtok-e valamit, hogy tudásban vagy fejlettségben különböznének ezek?

Az egyik ajánlatban és csak abban szó volt felsőkenő beszereléséről is. Érdekes, hogy semelyik más ajánlatban még csak szó sem esett róla. Egy másik lelkes fórumozó (feri83) is említette. Egyenesen a nélkülözhetetlen (így vastagon) szót használták az ajánlatban (így nem nehéz kitalálni, hogy ki ajánlotta).
Én olyan infókkal bírok, hogy főleg japán és Ford kocsiknál elkerülhetetlen, mivel ott vagyon vékonyak a szelepszárak. A beszerelésre igen boros árat írtak, vagy 25%-kal megdobná a beszerelés árát. Tényleg védene ez a cucc? Mert engem nem győzött meg teljesen, mivel máshol nem írtak róla... de a másik oldalon ott van a para, hogy... A kocsi meg senki sem akarja kinyírni.
Meg itatni is kell ezt a rendszert, milyen árban mérik hozzá a csoda FlashLube löttyöt, tudja valaki? Esetleg vélemények, vagy méginkább tapasztalatok?

Izgalmas téma a tartály is, ugye ezeket 80%-ig töltik, de mivel a benne lévő nyomás és nem szivattyú szállítja az üzemanyagot ezt a 80%-ot sem lehet teljesen kivenni? Vagy azért kinyomja teljesen, erről van tapasztalat?
Ha jól értettem, a két előző hozzászóló említette, hogy a gáztartály szintjelzőjét rákötötték a kocsi gyári benzin szintjelzőjére. Ez mégiscsak elegánsabb, mint 4-5 LED-en nézni a szintet. Ilyen beavatkozást mindenhol, vagy csak külön kérésre követnek el a beszerelés során.

Még egy kérdés a végére: vannak jó beszerelő műhelyek Vas-Zala megyében? Vannak ottani tapasztalatok?

üdvözlettel
pavlovkutyaja

HozzászólásSzerző: azsoo » 2012.05.07. 13:36

Sziasztok!

Egy hete csatlakozott autóm a környezetkímélők táborához. Életre szóló élményem is született már - első teli tanknál a töltés befejeztével eldurrant a pótkeréktartály és a rá csatlakoztatott kütyü közti tömítés (valószínűleg összeszerelési hiba); eredménye: testközelből végignézhettem ahogy iszonyatos nyomással hömpölyög a teletank gáz, lefagyasztva a csomagtartómat (kb. 1 cm vastag szárazjég mindenhol) és a kocsi alatt a betont. Halálfélelem volt, nem kicsi...illetve a kút 500 méteres körzetében rettenetes gázszag. Kárpitok jelenleg is tisztítás/szellőztetés alatt.
Ennek ellenére hiszek a rendszerben, a hibát orvosolták a szakszervízben (remélem tökéletesen - és AJÁNLOM IS NEKIK!!!)
Suzuki Swift 2005, 4GAS szett.
azsoo

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.05.08. 17:20

azsoo írta:Sziasztok!

Egy hete csatlakozott autóm a környezetkímélők táborához. Életre szóló élményem is született már - első teli tanknál a töltés befejeztével eldurrant a pótkeréktartály és a rá csatlakoztatott kütyü közti tömítés (valószínűleg összeszerelési hiba); eredménye: testközelből végignézhettem ahogy iszonyatos nyomással hömpölyög a teletank gáz, lefagyasztva a csomagtartómat (kb. 1 cm vastag szárazjég mindenhol) és a kocsi alatt a betont. Halálfélelem volt, nem kicsi...illetve a kút 500 méteres körzetében rettenetes gázszag. Kárpitok jelenleg is tisztítás/szellőztetés alatt.
Ennek ellenére hiszek a rendszerben, a hibát orvosolták a szakszervízben (remélem tökéletesen - és AJÁNLOM IS NEKIK!!!)
Suzuki Swift 2005, 4GAS szett.

Szia, ez azért nem lehetett semmi... A kutas is megilletődött, gondolom. :-)
Viccet félre téve: ki állja a ktg.-eid (pl. tisztíttatás)?
roczei

HozzászólásSzerző: azsoo » 2012.05.08. 19:49

A tanknyi gázt kifizették, a tisztítást magamnak csinálom - egyre kevesebb dolgot merek másra bízni... :)
... a kutas meglepően bátor volt, próbálta először csökkenteni a nyomást, de az ő keze sem fagyálló...(amolyan "nem vak az, bátor" típus volt).
azsoo

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.05.08. 20:08

azsoo írta:A tanknyi gázt kifizették, a tisztítást magamnak csinálom - egyre kevesebb dolgot merek másra bízni... :)
... a kutas meglepően bátor volt, próbálta először csökkenteni a nyomást, de az ő keze sem fagyálló...(amolyan "nem vak az, bátor" típus volt).

Értem, köszi a választ!
Remélhetőleg a jövőben már semmi bonyodalom sem lesz...
Ha lesznek majd gázos -- üzemeltetési -- tapasztalataid is, nyugodtan írd meg nekünk...
roczei

HozzászólásSzerző: Bencur01 » 2012.05.11. 09:34

Sziasztok!

Egy kis érdekesség...
Voltam a múlt héten tankolni. Számoltam kb. 37-38l gázzal, hogy ennyi fog majd belemenni.
(a tartály 51l-es, ez van ráírva, ennek 80%-a kb 41l)
Már a piros világított egy ideje de még volt benne:
A lényeg, hogy 45l-t sikerült a kutasnak bele tuszkolni...
Az tuti, hogy több ment bele, mint korábban (eddig 35l volt a legtöbb hasonlóan üres tankba), és még nem világít a piros, pedig ilyenkor már majdnem 100km-e azzal szoktam menni, és teletanknál kivillant a legfölső led is, ami eddig aludt...

De azért én furcsállom, főleg, hogy azt mondta a kutas, hogy legutóbb egy 100l-es tartályba sikerült 105l-t tankolnia:O
Bencur01

HozzászólásSzerző: azsoo » 2012.05.11. 15:29

Bencur01 írta:Sziasztok!

Egy kis érdekesség...

...
Az tuti, hogy több ment bele, mint korábban

Kutanként eltérő lehet a kompresszor teljesítménye, nálam a MOL-os jóval finomabban/kevesebbet adagol, mint a LUKOIL. A fogyasztás mérését is emiatt kell a kiürüléshez viszonyítani, szemben a benzinnel, ahol a teli tank mutathat pontos eredményt.
azsoo

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.05.13. 14:28

Bencur01 írta:Sziasztok!

Egy kis érdekesség...
Voltam a múlt héten tankolni. Számoltam kb. 37-38l gázzal, hogy ennyi fog majd belemenni.
(a tartály 51l-es, ez van ráírva, ennek 80%-a kb 41l)
Már a piros világított egy ideje de még volt benne:
Az tuti, hogy több ment bele, mint korábban (eddig 35l volt a legtöbb hasonlóan üres tankba), és még nem világít a piros, pedig ilyenkor már majdnem 100km-e azzal szoktam menni, és teletanknál kivillant a legfölső led is, ami eddig aludt...

De azért én furcsállom, főleg, hogy azt mondta a kutas, hogy legutóbb egy 100l-es tartályba sikerült 105l-t tankolnia:O

Nekem a földfelszín alá ásott tartályból mindig több megy bele, mint abból a tartályból, amit a nap süt. Fizika. :-)
Azt javaslom, hogy u.ott tankolj rá (tele), mint ahol most legutóbb, így megfelelő konzekvenciát vonhatsz le.
roczei

HozzászólásSzerző: Bencur01 » 2012.05.14. 12:27

roczei írta:
Nekem a földfelszín alá ásott tartályból mindig több megy bele, mint abból a tartályból, amit a nap süt. Fizika. :-)
Azt javaslom, hogy u.ott tankolj rá (tele), mint ahol most legutóbb, így megfelelő konzekvenciát vonhatsz le.

Jelentem, megtörtént! :D
Tegnap kifogyott az a korábban említett 45l. :)367km-t sikerült vele megtennem. Vmivel 13l alatt volt így, ha még beleszámolom, hogy volt még a tankban az ominózus 45l felett...
48,3l-ből lett most tele ismét... (bruttó 51l-es a tartályom ugye...)
Alámentem, és megnéztem a tankon lévő mutatót, és majdnem csordult állapotot mutatott. Ennyi még nem igen volt benne...

És ami alátámasztja, hogy tényleg ennyi ment bele: meg volt az első 1000km. Üres tank lett az 1000-dik km vége. Eddig alig 130l ment bele, tehát vmivel 13l alatt van a fogyi most. :)Hozza a 15-20%-os többletet. (2,8 VR6 Galaxy)

Semmi hiba, meg vagyok elégedve! ;)
Bencur01

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.05.14. 12:37

Ez igazán jó hír!!! :)
roczei

HozzászólásSzerző: LearJet » 2012.05.25. 21:56

Ma megvolt a 20.000 km-es szerviz Győrben, a Zoom-Autó Kft. végezte el. A szűrő kicserélve, ellenőrzés megtörtént, nem találtak semmi problémát. A megtett 20k km alatt nekem sem volt semmi negatív tapasztalatom. A művelet 6.400,- Ft volt.
A szervizvezetővel megvitattuk a felsőkenő szükségességét (nekem Pécsett a Landisok nem tettek a 2011-es 1.6 100 LE Focus II-be). Az egyik szerelősráccal is beszélgettem és azt mondta, hogy ebbe a motorba valószínűleg a hidrotőke miatt nem szükséges beépíteni.
Nem vagyok teljesen meggyőzve, gondolkodom még, hogy utólag beszereltetem a Flashlube-ot.
LearJet

HozzászólásSzerző: sattis69 » 2012.05.28. 20:36

Üdvözlök mindenkit!
05.23-án nekem is kettős üzemü autóm lett.mivel anno nekem volt már 2001-től egy lada szamara benzin gáz üzemü autóm,ami 6 évig volt meg,ezért azon voltam hogy a mostani autóm ami egy Renault scenic 1.6-os,2000.04 havi kiadásu minél előbb benzin-gáz üzemü legyen.hát meglett,eddig kb 400 km mentem az autóval semmi kifogásom,holnap megyek tankolni és kiváncsi vagyok az átlagra,tudom még korai de azért még is,győrben a zoom autó kft-nél csináltattam,szerintem profik és korrektek,nem egészen nyolc óra alatt elvégezték az átépítést,és szerintem korrekt áron.negatív tapasztalatom csupán annyi hogy a fedélzeti számítógép kiszámolta mennyit tudok menni még a tankban lévő benzinnel,és világít hogy tankoljak,viszont a mutatóm még két egységnyit kb 15-18 liter benzint mutat,engem nem zavar hogy világít.egyenlőre röviden ennyi.
Üdv mindenkinek.
sattis69

HozzászólásSzerző: Sankaka » 2012.06.03. 20:42

Szép estét!

Teljesen tanácstalan vagyok a gázos autómat illetően... :(Opel vectra B2-es verdám van 2ezres motorral, DT gázszettel. Pénteken voltam 20ezres szűrőcseréken, másnap menet közben elkezdett rángatni. 1x csinálta már korábban is, gondoltam a gyújtásommal lehet valami probléma... Ma még mentem vele kb. 30 km-t, hazaérve motorháztető felnyit, látom hogy az új hengeres szűrőm tiszta pára, folyik rajta a "víz"... Kicsit megtörölgettem, kocsiba be, indít vált gázra és leáll a motor... Azóta bármit csinálok, nem vált gázra. Olyan mintha letiltana a gáz computer... Járt már valaki így? Be vagyok tojva, hogy mi baja lehet, eddig 1,5 év alatt semmi problémám nem volt rá :(
Sankaka

HozzászólásSzerző: Levi » 2012.06.04. 07:58

Üdv!
Egy hete hoztam el a szerelőtől a kocsimat. (Octavia 1.6)
Miskolcon építtettem át Zavoli rendszerre.
Eddig minden szép és jó, csak annyi a "szépséghiba" hogy a gázszint jelző kb. 200 km után már pirosan világít... Tehát baromira pontatlan.
A számítógép szerint kb. 1 literrel (7-ről 8-ra) nőtt a fogyasztás gázzal, a benzinhez képest.
Majd írok tesztet, ha lesz tapasztalat, mert még csak 400 km-t mentem.
Levi

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.06.04. 10:37

Sankaka írta:Szép estét!

Teljesen tanácstalan vagyok a gázos autómat illetően... :(Opel vectra B2-es verdám van 2ezres motorral, DT gázszettel. Pénteken voltam 20ezres szűrőcseréken, másnap menet közben elkezdett rángatni. 1x csinálta már korábban is, gondoltam a gyújtásommal lehet valami probléma... Ma még mentem vele kb. 30 km-t, hazaérve motorháztető felnyit, látom hogy az új hengeres szűrőm tiszta pára, folyik rajta a "víz"... Kicsit megtörölgettem, kocsiba be, indít vált gázra és leáll a motor... Azóta bármit csinálok, nem vált gázra. Olyan mintha letiltana a gáz computer... Járt már valaki így? Be vagyok tojva, hogy mi baja lehet, eddig 1,5 év alatt semmi problémám nem volt rá :(

Kedves Sankaka!
Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a szűrőcserét elvégző műhellyel. Mondja el nekik a történteket. Valószínűleg vissza fogják rendelni az autót és megvizsgálják a helyzetet. Ha nem így lenne, Ön ragaszkodjon a felülvizsgálathoz. Történnek ugyan véletlenek, de gyaníthatóan a szűrcserét nem sikerült jó minőségben elvégezni. Az is előfordulhat, hogy maga a szűrő egy gyári hibás darab és a cseréje mindent megold.
Várjuk a fejleményeket!
Üdv!
roczei

HozzászólásSzerző: Sankaka » 2012.06.04. 14:38

roczei írta:Kedves Sankaka!
Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a szűrőcserét elvégző műhellyel. Mondja el nekik a történteket. Valószínűleg vissza fogják rendelni az autót és megvizsgálják a helyzetet. Ha nem így lenne, Ön ragaszkodjon a felülvizsgálathoz. Történnek ugyan véletlenek, de gyaníthatóan a szűrcserét nem sikerült jó minőségben elvégezni. Az is előfordulhat, hogy maga a szűrő egy gyári hibás darab és a cseréje mindent megold.
Várjuk a fejleményeket!
Üdv!

Szép napot! Köszönöm a választ! Ma reggel munkába menet megpróbáltam átkapcsolni és csodák-csodájára sikerült! Hívtam a gáz szervízt, annyit mondtak, hogyha újra előjön menjek be vele... Az még mondjuk nem tetszik, hogy idáig olyan, mintha magától nem akarna átváltani gázra, csak manuálisan.

Köszönöm a válaszát!
Sankaka

HozzászólásSzerző: Bencur01 » 2012.06.06. 10:16

Levi írta:Üdv!
Egy hete hoztam el a szerelőtől a kocsimat. (Octavia 1.6)
Miskolcon építtettem át Zavoli rendszerre.
Eddig minden szép és jó, csak annyi a "szépséghiba" hogy a gázszint jelző kb. 200 km után már pirosan világít... Tehát baromira pontatlan.
A számítógép szerint kb. 1 literrel (7-ről 8-ra) nőtt a fogyasztás gázzal, a benzinhez képest.
Majd írok tesztet, ha lesz tapasztalat, mert még csak 400 km-t mentem.

Nekem is hasonló a helyzet a kijelzővel. Az enyém úgy működik, hogy a teli, azaz a 100% az összes led, de ugye kb 80%-ig tölthető max. Azaz sosem fogja jelezni a teljes állapotot alapból. Ha jól tudom, akkor nálam ez állítható szoftveresen(STAG rendszer BRC kijelző a tankon), viszont vannak olyan kijelzők, (a tankon lévőről beszélek), melyek állíthatóak. A lefogató csavar lazításával beállíthatod, hogy mikor mutasson teli állapotot, és onnan kezd lefelé mérni...
Bencur01

HozzászólásSzerző: Sankaka » 2012.06.10. 19:23

Sziasztok!

Oltári segítséget szeretnék kérni! Péntektől kezdve idáig volt felhőtlen a boldogságom a gázom szervízelése folyamán. Ismét előjöttek a tünetek:

- terhelésnél, padlógáznál, főleg emelkedőn bedadog, mintha durrogna
- ilyenkor a hengeres szárazszűrő lepárásodik
- a nyomás felmegy 3 bar fölé
- ilyenkor nem is vált át a rendszer, amíg a nyomás lejjebb nem esik

Pénteken cseréltek MAP szenzort, ugyanúgy csinálta a hibát. Utána reduktor csere lett, ami idáig jó is volt, most ismét elkezdte csinálni. A szűrőt megnézték (bár azt mondták, hogy az nem lehet rossz), de csak annyit csináltak rajta, hogy átfújtak.

A legérdekesebb az, hogy azóta csinálja, mióta szűrőcsere volt... Holnap megint hívom a szervízt, de már pénteken is teljesen tanácstalanok voltak, szerintem nagyot néznek, ha holnap ismét felhívom őket, hogy komplett reduktor csere után sem lett jó...

Tud valaki ebben segíteni vagy tanácsot adni? :(

Köszönöm!
Sankaka

HozzászólásSzerző: roczei » 2012.06.10. 22:11

Sankaka írta:Sziasztok!

Oltári segítséget szeretnék kérni! Péntektől kezdve idáig volt felhőtlen a boldogságom a gázom szervízelése folyamán. Ismét előjöttek a tünetek:

- terhelésnél, padlógáznál, főleg emelkedőn bedadog, mintha durrogna
- ilyenkor a hengeres szárazszűrő lepárásodik
- a nyomás felmegy 3 bar fölé
- ilyenkor nem is vált át a rendszer, amíg a nyomás lejjebb nem esik
...

Kedves Sankaka!

Privát üzenetet küldtünk Önnek!

Üdv!
roczei

ElőzőKövetkező

Vissza: Autógáz fórum