roczei írta:A környékbéli kutasok állítják, ennyiért nem lehet gázt haszonnal eladni...
Ja lehet csávókám valami lottónyertes, aztán pusztán jófejségből.

Ám azzal a dologgal mi lett, hogy azt mondták elszámolják a cső feltöltését is?
roczei írta:A környékbéli kutasok állítják, ennyiért nem lehet gázt haszonnal eladni...
?!?! írta:Ám azzal a dologgal mi lett, hogy azt mondták elszámolják a cső feltöltését is?
?!?! írta:Érdekes dolgok ezek...
pavlovkutyaja írta:Sziasztok!
Rossz hírek járnak az interneten:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/adoza ... rtfoliobox
Tudja valaki, hogy jelenleg mennyi az autógáz adótartalma, és hogy a tervezett emelések milyen áremelést okozhatnak??
Rossz hírek járnak az interneten:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/adoza ... rtfoliobox
Tudja valaki, hogy jelenleg mennyi az autógáz adótartalma, és hogy a tervezett emelések milyen áremelést okozhatnak??
Most, hogy megszavazták az autógáz jövő éve elejei két lépcsős jövedéki adó emelését, számításaim szerint érdemes egy kisebb kerülőt is beiktatnom Szlovákia felé. Azt számolták többen is, hogy 2013 májusára figyelembe véve mind az adó emelést és a várható alapanyag áremelést is akár 300 HUF is lehet itthon az LPG átlagára.
Ha jól tudom kb. 210-220 Ft-nak megfelelő EUR-ért lehet kapni LPG-t. Ismereteim szerint odaát is az olasz (dish) rendszerű töltőcsonkot használják.
Vannak tapasztalataitok a szlovák oldalon való tankolásról? Ott is a kútkezelő kell, hogy tankoljon, vagy ott "szabadabb" az élet?
Nem tudjátok, hogy Komarnoban van-e LPG tankolási lehetőség? vagy valamelyik közeli kisebb faluban?
üdvözlettel
Bencur01 írta:
Tank méretétől függően, akár most is érdemes átjárni. 40-50HUF-val olcsóbb odaát az LPG/l. Nekem könnyű dolgom van, mert itt van mellettünk a határ, így én csakis ott tankolok, ha a hatótávolság engedi.
0,74EUR átlagosan. Komárnoban ennél is olcsóbb a Real-K kúton:
http://www.real-k.sk/komarno.html
Van több kút is Komárnoban, de az drágább is...
Jó a gáz, nekem nem volt vele bajom. Természetesen csak a kutas tankolhat, és ami előny, hogy lehet forinttal is fizetni, és nagyon jól váltják az EURot. Ami azt jelenti, hogy váltóhely eladási alatt 1-2HUF-val szokták... Segítőkészek, és barátkozó emberek:)
Ráadásul én összekötöm egy kis vásárlással is a kellemest:) Van ami olcsótt ott, még Lidl-ben is... Érdemes körülnézni, lehet hogy simán össze lehet hozni a különbözetet, amennyibe az út kerül.
pavlovkutyaja írta:
Köszi a választ!
Közben jártam arra. Komárom után, a Vágon túli Slovnaft kúton volt szerencsém tankolni, Slovnaft Eco+ fantázianevű gázt (talán érint egyeseket, itt CNG kút is van). Megkérdeztem, hogy mi az eljárás. Magamnak tankoltam, EUR-val fizettem. Fogtam magamnak kb. 1300 Ft-ot. Béke. Öröm.
Aki Győr felé utazik annak még most megéri ez a cirka 40 km kerülő. Jövőre nálam tervezett pihenőpont lesz itt.
A Lidlit talán majd én is megnézem...
üdvözlettel
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég