Szerző: lnagy » 2011.07.05. 09:33
Tisztelt Szakértő!
Nekem egy 97 es évjáratú 2.0 Honda Accordom van, ami automata. Nem régiben lett az autó gázosítva Zavoli hengerenkéti befecskendezésű rendszerrel.
Sajnos nem élvezhetem azt, hogy az autó lenne olyan jó gázzal mint benzinnel, mert az autó nem úgy viselkedik. Amikor egy bizonyos fordulaton megtartom, tehát nem gyorsítok nem lassítok akkor a motor elkezd rángatni amit a fordulatszámlálón is láthatok. Ha elkezdek gyorsítani akkor megszűnik, vagy esetleg egy magasabb fordulat tartományban autózom.
Az autót már visszavittem a szerelőműhelyben, ahol a gáznak a firmware-t újrahúztuk és 50/90/130 nál vizsgáltuk a befecskendezett mennyiséget és azt mondták, hogy innentől kezdve ugyan azt tudja mint benzinnel, pedig hiába tudtam a problémát reprodukálni úgyis, hogy a laptop rajta volt. Nézte a szerelő a befecskendezett mennyiséget, de az nem változott. Rángatás közben visszakapcsoltuk benzinre és megszűnt majd újból vissza gázra és újból elkezdett rángatni a kocsi.
Ekkor elvittem egy másik gáz szerelőműhelybe ahol azt mondták, hogy cseréljem ki az elosztófedelem és a gyertyapipákat. Sajnos ezek nem olcsó dolgok az autómhoz és nincs rá semmi biztosíték arra, hogy a a probléma megoldódik. Elvittem egy autószerelőhöz leellenőrizte a gyújtásomat, elosztófedelet kitakarította, de sajnos a probléma még mindig fenn áll.
Kipróbáltam most egy másik használt gyújtáskábel szettel de sajnos a probléma még mindig tapasztalható.
Gyertyáim most lettek cserélve.
Bízom az ön szaktudásában és hátha van valamilyen jó ötlete vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Üdvözlettel: Nagy Dávid