Gazzal megyek

CNG tanulmánytúra - beharangozó
 

A CNG Port Kft.-vel nagyságrendileg fél éves múltra tekint vissza kapcsolatunk. Az eltelt időszakban több közös együttműködési felületet is találtunk, ami a CNG Port Kft. tevékenységének spektrumát ismerve egyáltalán nem meglepő. Ők azok, akik segítenek ügyfeleiknek megtalálni a számukra legjobb és leggazdaságosabb megoldást a gázszolgáltatók, a töltőállomás-gyártók és a járműgyártók közötti piaci háromszögben. A cég jelenleg elsősorban a vidéki nagyvárosok tömegközlekedésének korszerűsítési folyamataiban kíván komoly szerepet vállalni, amely természetesen CNG alapú közlekedést jelent. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarországon még mindig gyermekcipőben jár a CNG technológia (egyetlen 24 órás nyitva tartású közforgalmú töltőállomás található hazánkban). A CNG Port Kft. szerint nem lesz ez mindig így, ők a környező országokhoz hasonlóan a földgázüzemű közlekedés rohamos fejlődését várják, mégpedig hamarosan. Mi most a cseh hálózatról kaphatunk első kézből információkat, mivel a CNG Port Kft. meghívására június 21-22-én Csehországba utazunk, ahol a cég egy referencia töltőállomását is megtekintjük. A töltőállomás szinte vadonatúj, és egy szintén nem túl koros buszflottát szolgál ki: ilyet Magyarországon ma még nem találni, de a jó példa hamar követőkre találhat.

Megígérjük, hogy résen leszünk, igyekszünk majd sok-sok hasznos információt szerezni, aztán pedig közzé tenni oldalunkon! Addig is, ha Olvasóinkban felmerülne a témával kapcsolatos kérdés, ne habozzanak, küldjék el azt az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, és mi megpróbálunk választ szerezni csehországi túránk során!

A töltőállomáson kívül egyébként néhány CNG-s jármű bemutatására is sor kerül:
- CNG-s buszok (Mercedes Citaro, Tedom, Iveco Irisbus Citelis). Itt találhatók a buszok.
- VW Passat 1.4 turbo (gyári CNG-s)
- Skoda Octavia 1.6 (átépített CNG-s)
- VW Transporter (átépített CNG-s)
- Fiat Ducato (gyári CNG-s)

A fenti járműveket kívül-belül meg lehet majd tekinteni, szabad lesz fényképezni-videózni. Műszaki adatokat és tapasztalatokat is elmondanak a tulajdonosok/gépkocsivezetők.

Share
 

A hozzászólás Ön számára nem engedélyezett!