Gazzal megyek

Tízezreket spórolhat, ha most alakíttatja át járművét!
 

Bizonyára minden kedves Olvasónk emlékszik még, hogy idén tavasszal 450 Ft-ért tankolhattuk a 95-ös benzin literjét. Pár hónap alatt aztán kb. 400 Ft-ra mérséklődött az egységár, de mostanság újra felfelé kúszik... Az LPG üzemanyag ára kisebb-nagyobb fáziskéséssel ugyan, de követi a benzinár ingadozását, természetesen 40-45%-os árelőnnyel. A benzinár tavaszi történelmi csúcsa viszonylag nagy rohamokat indukált a gázautó átalakítások tekintetében. A műhelyek zöme hetekre, hónapokra betáblázta magát munkával. A benzinár csökkenésének, a nyári szabadságolások és nyaralások, valamint a július 10-i LPG jövedéki adó emelésére vonatkozó törvényjavaslat bejelentés hatására az átalakítási kedv a műhelyek forgalmával együtt felére, harmadára esett vissza. A gázautó átalakítások ritmusa mindig is hektikus volt, de most félő, hogy elmarad az őszre várt fellendülés.

Előző cikkünkben (Mi lesz veled LPG?) részletes számításokkal támasztottuk alá, hogy igen nagy valószínűséggel a jövőben is meg fogja érni autógázos járművekkel közlekedni. Amennyiben a kormány megszavazza a törvényjavaslatban jelzett mértékű kétlépcsős jövedéki adó emelést, még akkor is komoly megtakarítással számolhat az átalakítást választó – vagy éppen már LPG-t használó – jármű tulajdonosa.

De minek is várnának addig, amíg esetlegesen megemelkedik az autógáz ára? Mint említettük, az átalakító műhelyek jelenleg rendelkeznek felesleges kapacitással és a keresletcsökkenés hatására nyomottabbak az árak, mint néhány hónapja. Ráadásul most a weboldalunkon elérhető KUPON programban résztvevő műhelyekhez mindössze 100 Ft-ért vásárolhatnak átalakítási KUPONT, melyekkel további sok ezer Ft-ot takaríthatnak meg.

A jövedéki adó előirányzott emelése kapcsán kialakult bizonytanságok ellenére mi azt javasoljuk, hogy alakíttassanak minél előbb, mert így hamarabb indul és biztosabb a befektetés megtérülése!

Share